پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:
آیت الله سیدمحمدتقی آلهاشم، امام جمعه موقت تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز که به مناسبت 25 آبان سالروز ارتحال علامه جعفری ترتیب یافت، اظهار داشت: تمامی آثار آن عالم فرزانه و فیلسوف مشرق زمین، نشان از عمق نگرش ایشان نسبت به مسائل علمی، تفسیری، ادبی و فقهی داشته است.
وی با بیان اینکه آثار علامه نیاز امروز جامعه به ویژه حوزویان است، خاطرنشان کرد: علامه محمدتقی جعفری در طول سالهای زندگی خود آثار متنوعی را تالیف کرد که از آن میان میتوان مجموعه 27 جلدی «ترجمه و تفسیر نهجالبلاغه» و مجموعه 15 جلدی «تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی» اشاره کرد.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه علامه کتابی با عنوان «حقوق جهانی بشر از دیدگاه اسلام و غرب» به دو زبان انگلیسی و فارسی دارد که حقوق بشر غربی را به چالش کشیده است، تصریح کرد: تمامی آثار علامه نشان از احاطه ایشان نسبت به علوم غرب و شرق دارد، ضمن اینکه ایشان در علوم اسلامی نیز جزء نوادر روزگار بوده اند.
وی نقد نظریات دیوید هیوم در چهار موضوع فلسفی، بررسی و نقد برگزیده افکار راسل، زیبایی و هنر از دیدگاه اسلام، موسیقی از دیدگاه فلسفی و روانی، فلسفه دین، تحقیقی در فلسفه علم، فلسفه و هدف زندگی، مولوی و جهانبینیها و شناخت انسان در تصعید حیات تکاملی را از دیگر آثار برجسته علامه جعفری دانست و گفت: نظریات علامه امروز نیز در حوزههای علمیه و دانشگاهها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
آیت الله آلهاشم با اشاره به اینکه علامه محمدتقی جعفری به حق «علامه» بود، افزود: عنوان علامه به کسانی گفته می شود که در علوم مختلف تبحر و صاحبنظر باشند، که آیت الله جعفری شایسته این عنوان بود، چراکه ایشان عالمی فراتر از زمان خود و فقیهی آیندهنگر در جهان اسلام است؛ در حقیقت آثار علامه جعفری گنجینه ارزشمند جامعه حوزوی است.
وی با اشاره به اینکه شخصیت فقهی علامه تحت الشعاع شخصیت فلسفی و تسلط استاد بر مباحث عقلی قرار گرفته است، گفت: علامه جعفری در سنی به درجه اجتهاد رسید که بسیاری از طلاب در این سن دروس ابتدایی حوزه را می گذرانند و درجه اجتهاد خود را از حوزه علمیه نجف و از محضر استادانی چون آیت الله میلانی و آیت الله شاهرودی دریافت کرد.
امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه سبک زندگی و سادهزیستی علامه جعفری نیز می تواند الگویی برای طلاب و جامعه حوزوی قرار گیرد، افزود: پوشش و کلام ساده ایشان همواره مورد تعجب روشنفکران، اندیشمندان و دانشمندان داخلی و خارجی بوده است.
نظرات شما عزیزان: